BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My So Called Life

Wednesday, June 29, 2011 at 10:56 AM



So semalam tengah carik-carik lagu dalam satu part kat dalam movie Shes’ Out of My League tiba-tiba terjumpa lagu ni Fastball – Out of My Head..lame tak dengar lagu ni…lagu ni keluar tahun 1998 kalau tak silap...dah 13 tahun...time tu aku darjah 5...haaa darjah 5 da dengar lagu english...jangan main-main...haha Ok dengar lagu slow ni mula la kepala aku melayang tak tentu pasal…melayang memikir pasal hidup aku ni…hidup yang teramat bosan lah…tapi wa ikut cakap Kurt Cobain la “there’s a lot of things I wish I could have done, instead of just sitting around and complaining about having a boring life“ mana taknye tidur pukul 12 tgh ari…bgn pukul 8 mlm…pastu kepala mula blur…duk pikir ape pon tak tau…haha..hidup aku ni bahagia tapi itu pon disebabkan orang-orang disekeliling aku…

Mak and abah – yang tak abis-abis melayan aku macam kanak-kanak...haha!

Kawan-kawan – yang selalu buat lawak bila aku sedih, selalu nak menjaga tepi kain aku, selalu bawak aku jalan-jalan!

Abang-abang – nahhhh! I wish they don’t exist in my life

Akak-akak – yang selalu menyapot aku dari segi kewangan

Ok melalut jap…bila dengar je lagu tu aku sibuk duk pikir pasal hidup ni…Do you think this life is fair? Come on be truth about it…have u ever felt disappointed with your life…for me always! Yeah always is the first thing that came out of my mind!…ade yang cakap hidup ni bergantung pada “takdir yang telah ditulis ade yang kata “rezeki” dan ada yang kata pada “usaha”

So bagi aku kalau bergantung pada “takdir” macam mana dengan usaha keras kita selama ni? Jika kita belajar bagai nak rak…pastu takdir kita sebagai penjual beger je…so ape jadi pada “usaha” kita tu? And di mana “rezeki” kita untuk menjadi seorang yang berjaya? bukan maksud aku jual berger tu hina...cuma perbandingan je dari segi "usaha", "rezeki" dan "takdir". dan aku tak bermaksud pun untuk mengatakan yang Allah tu tak adil..itu jauh sekali!! it just how you live your life...that's all!

So semalam memang aku takde mood gile…duk chat ngan kawan yang aku kenal masa main DotA aku kat FB name dia Faizal Ozil...thank you bro! thanks for all the support...I wish u were my brother! dia ni seorang yang kelakar kot…ntah aku pon tak tau coz tak pernah jumpa lagi...tapi manjang duk buat lawak je laa...

I wish I have a brother, you know…someone you can talk to, someone you can share jokes, someone you can rely on and someone u can make as a role in this life. I wish I have brother like that….

2 comments

  1. Izuan Idris Says:

    Betul dow yang ko cakap part last skali tuh.. Bila xdak orang yg aku boleh cerita, tuh yang keluar entry-entry macam sial kat blog aku tuh.. Aku rase kalau de orang yg aku boleh bercerita sumer, blog aku tuh dipenuhi dengan entry2 indah jer... hahaha

  2. boneka Says:

    haaa ko pon rasa mcm tu gak? banyak bende aku nak bercerita tapi tak tau ngn sape...haih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...