BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

FAITH

Monday, June 13, 2011 at 5:18 AM

When you try your best but u don’t succeed… when you get what you want and not what you need…when you feel so tired but you can’t sleep…stuck in reverse

Ayat ni dari lagu Coldplay-fix you, bila dengar lagu ni buat aku teringat kisah-kisah dulu…dengan rhythm yg slow…bila ayati ayat tu betul-betul mendalam maksud dia…sama macam nasib aku alami selama ni…penat dah aku buat segala-gala untuk berjaya…tapi pulangannya amat mengecewakan…tambah lagi dengan gelak tawa rakan-rakan…lagi membuatkan aku putus asa…putus asa untuk berusaha lagi…mungkin selama ni aku leka atau riak dengan kepandaian aku dan kejayaan aku dulu…mungkin ini juga balasan atas sebab membelakangi-Nya…

Tapi bila dah sampai tahap ni aku rasa macam dah terlambat untuk berjaya…terlambat untuk raih cita-cita aku dulu…aku terpaksa abaikan semua…PADAM semua cita-cita, azam, angan-angan… hanya teruskan hidup… kemana hidup ni akan bawa aku…begitulah cara hidup aku nanti…


Ade seorang kawan aku pernah cakap

relax la takdir kita telah tertulis tak kemana nya

Hurmm…inikah takdir yang dia kata-katakan tu? Kenapa aku perlu belajar tinggi-tinggi jika ditakdirkan begini? Orang yang tak berusaha ditakdirkan hebat dari orang yang berusaha…


Dah la…aku dah putus asa dengan semua ni…

Lights will guide you home and ignite your bone

Harap aku jumpa cahaya macam yang terdapat dalam chorus lagu ni…

3 comments

  1. EilyfaRa Says:

    just go with the flow..everyone have their faith.tuhan maha adil.so juz go on what u do..dun turn back..so good luck what u done..done give up..allah always beside u... =)

  2. shy2someone Says:

    zzzz...just need a start...just 1st blood..after dat, better offer will come...just prepare, not despair..it all about time de...

  3. boneka Says:

    hurmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...