BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

ok aku rindu!!!

Sunday, May 8, 2011 at 9:00 AM

Ok aku rindu….saat-saat nak habis belajar ni buat aku rindu zaman sekolah dulu…insyallah kalau takde ape-ape 18 mei ni tamatlah perjalanan aku sebagai pelajar…time-time macam ni la buat aku rindu zaman sekolah dulu…time duduk hostel kat teknik…

  • aku rindu lepak kat balkoni ramai-ramai sambil borak-borak, gelak-gelak…
  • rindu bangun lambat pegi sekolah…nak pegi sekolah pon nyorok-nyorok takut kene tahan dengan warden…
  • rindu time mandi ramai-ramai masa takde air kat hostel…bukak pipe bomba siram membe-membe…pakai boxer dari hostel sampai bengkel mekanikal…lalu plak kat aspuri…konon-konon selamber la pakai boxer….haha
  • aku rindu time nak pegi semayang Jemaah kat surau...dah lame x baca yassin ramai-ramai…kalau dulu tu sampai boleh hafal la surah yassin…tapi sekrang dah lupe kot…==”
  • aku rindu time pergi outing…time form 4 pakai baju batik…gila skema…terpaksa pakai sebab takot kene marah…tapi awal-awal tahun je…pastu x pakai dah baju batik…segan kot warna kuning bunga-bunga…haaha time form 5 outing pki baju sekolah…pastu bukak pakai t-shirt je…time tu t-shirt butterfingers dengan no women no cry…baju geng-geng la…haha…outing pon pegi mane je pon…main snooker pastu lepak rumah outsider…takde ape sangat pon nak pegi jalan-jalan….
  • Aku rindu time nak makan kat dewan makan or DM…kalau budak junior sebok lari-lari nak dapat makan dulu…tapi kami abang senior dengan rilek je potong line…haha sape berani nak marah…ingat lagi sorang membe ni orang panggil bulat…dia kepal-kepal nasik…baling kt tempat aspuri makan…mau xmsk dalam kuah pastu tepercik kt baju…ahahaha….
  • Aku rindu time petang…kalau petang je malas nak bersukan mesti menebeng kat koridor blok M…usha aspuri jalan-jalan nak pegi toilet…haha…memang mencapap habis la…ramai kot siap main bola kat koridor tu…nak mencapapnye pasal…
  • Aku rindu time kenekan junior…belakon jadi ustaz…jadi hantu pocong…tapi dalam hati bedegup-degup takot…haha

  • Aku rindu masuk aspuri…curik makanan…
  • Aku rindu time rawcall…bangun pagi cuci muka terus pegi court basketball dengar warden cakap-cakap bende yang same tiap-tiap minggu…kemas bilik, hisap rokok, kemas bilik, hisap rokok blab la blaa…
  • Aku rindu time besukan petang-petang dengan kawan-kawan…lepas asar je dengar la ayen panggil name aku dari dorm dia “chammmmmm….ooo…chammmm…jom main basketball” kalau x main basketball main bola, badminton, ngn bola baling…sampai lutut aku lari laa…seminggu x elok…
  • Aku rindu time main nyorok-nyorok kat hostel…dah la gelap main nyorok je ntah mane-mane…tak piker ape dah…seronok je…tapi tu la…kesian membe sorang ni kene buang hostel sebab hisap rokok time main tu…x perasan lak warden bediri betul-betul sebalah dia…
  • Aku rindu time prep!!!time prep ni la yang paling best…kalau time from 4 prep dekat blok akademi…so bley la nak kacau-kacau aspuri…aspuri prep kat bawah je…duk usha dak aspuri gadoh…ganas weh pukul pakai drawing board…hhaha…kalau form 5 prep kat hostel je…2 pon aku x berapa nak ingat berapa kali aku turun…hahah duk melapak kat dorm je…
  • Bulan puasa memang best…abes sekolah duk masak meggie kt balkoni…makan ramai-ramai ngn junior…pastu amek makanan konon puasa…makan kat kantin ngn geng-geng…pastu tinggal je…x bawak balik kt DM..adoiii…dah makan terus balik dorm nak isap rokok…xpegi pon sembahyang terawih…
  • Aku rindu ngorat aspuri…siap ade aspuri yang hasut kat junior jangan layan aku…sebab aku x layan dia…ahaha…dulu aku penah adjust dia…dia da lekat tp aku wat tatau je…haha nak buat macam mane…dah perasaaan tu hilang macam tu je… ade yang marah-marah pastu bagi surat mintak maaf…tapi yang tak boleh tahan tu ade yang cakap suka kt aku tapi time tu dah abes sekolah dah…:P
  • Hurmmm…banyak sangat yang aku rindu time sekolah dulu ni…tapi tu laa…membe-membe yang selalu lepak dulu pon ade yg dah x jumpa langsung dah…hilang macam tu je…yang dulu rapat sekarang dah x rapat…maybe lepas abes belajar ni pon aku akan rindu zaman kat U ni gak…itulah kehidupan…semuanya sementara…takde yang tetap…so, lepas ni kene teruskan hidup ni… semoga kita berjumpa lagi selepas ini… Insyallah…

KNOWING MY FRENS IS THE PRECIOUS MOMENT EVER!!!

4 comments

  1. oooo.. sape hah ko nak adjust... miahahaha

  2. boneka Says:

    adjust sape?

  3. haruraru Says:

    laaaa bestnye bace entry ni..
    rindu giler la tm skola dulu..

    wuuuuu ~.~

  4. boneka Says:

    best ke? walaupon cite agak poyo sikit...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...