BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

a mouth that cannot speak

Tuesday, August 23, 2011 at 7:54 AM
Ok dah lame xmengarut dalam blog ni...dan tak mungkin keluar ayat "waaa...da lame xpost entry...da besawang blog ini..." dalam blog aku...itu blog-blog cik gayah boleh laa...
pastu aku duk tengok stats yang slalu tengok blog aku ni orang india...deyyy! lu reti bahasa melayu ka machaaa??


sebenarnya aku ni bukan nye jenis pemalu or pendiam...aku ni banyak cakap gak...melawak..bahan-bahan orang... but when it comes to a person that i dont quite familiar, aku akan diam...( tu diaaa! bajet-bajet hot speaking ingelishhh!!) tak tau la kalau itu yang dia maksudkan dengan pendiam or pemalu...the truth is i dont really know how to start a conversation...and i am bad in finding a topic to start a conversation...so i choose to stay silent...sebab aku pon xnak orang cakap kt aku "ek eleh! dia ni gelabah betul" xpon "kecoh la mamat ni, semua bende nak tnya rimas laa!!"

so, aku pon cam tertanya-tanya "betul ke aku ni pendiam?" "aku ni pemalu ke?"...feedback dari membe-membe yang kenal aku... "lancau kau pendiam!" "waklu pemalu!muka xtau malu ade la!!"...so yang mane 1 kah aku??? aku ni senang nak jadi attention orang...tapi bukan attention seekers eh azree!! haha...tinggi macam ni...jalan mane-mane comfirm orang pandang...

aku ni pon dulu jenis riuh gak...maybe sebab dah besar kan...tengok budak-budak sekolah duk buat kelam kabut rimas plak aku rasa...sebab tu la kot aku pon duk buat rilek je...haha ade sekali tu aku kacau budak perempuan kat campus aku...orang panggil dia gonjeng...dia duk jalan lengang punya lenggang lalu depan aku ngan kawan-kawan aku...aku pun tegur...

"weh..wehh"
dia pandang sambil libas-libas rambut dia...

aku pon sambung "ketiak ko basah"

dia pon ngan muka panas terus blah...aku ngn membe aku ape lagi...ketawa gila la...
ok macam melalut pulak...xtau ape motif ntah post ni...

"kita boleh kenal diri orang lain tapi kita tak kenal diri kita sendiri" - axam xainal abidin...
"kita boleh jadi orang lain tapi kita tak boleh jadi diri kita sendiri" - axam xainal abidin...

ok dah mengarut!!!

6 comments

  1. haruraru Says:

    pe ko meracau ni zam..
    pemalu ke ko..puiiii

  2. boneka Says:

    ahahaha...haaa tengok ko pon cakap aku bukan pemalu...

  3. PicamCute Says:

    Azam pemalu..mcm daun kemuncup..daun kemuncup pon xmcm dia..auwwww..kelasss ko senah!!

  4. boneka Says:

    waklu la picam...nah o0o!

  5. Miss Ayue Says:

    gonjeng sapa weh? awat aku tak kenal. hahah! tak pemalu pun. (:

  6. boneka Says:

    gonjeng tu budak bawah kita 2 batch kot...hahah aku ngan zahir selalu kutuk dia... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...