BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

alone

Friday, August 26, 2011 at 7:53 PM


tak tau lah aku pernah cerita tak benda ni sebelum ni...malas nak tengok balik poost-post sebelum ni. walaupun sikit je post tapi aku malas sebab not in the mood. Pagi tadi kawan aku ayen ada ajak teman dia pegi Low Yat nak buat PC adik dia alil. Sepanjang perjalanan tu aku rasa happy. Macam aku ni salah sorang adik beradik dorang. Bukan maksud aku yang aku tak pernah happy sebelum ni. Tengok kemesraan dorang bedua ni buat aku happy. Sebab aku tak pernah rasa benda tu dalam family aku. Seorang adik yang yang boleh dianggap sebagai kawan baik. Sejak dari kecik aku membesar dengan kakak aku. Main petang-petang dengan akak aku, pergi mengaji, jalan-jalan semua dengan dorang. Entah la, aku takde memori dengan abang aku langsung walaupun aku ada 4 orang abang. Sikit pon aku tak ingat. Sejak dari kecik aku membesar dengan akak aku. Tu pun sampai umur berapa je lepas tu dia dah jadi perempuan kan. Mane boleh nak rapat sangat. Lepas aku dah darjah 5 aku mula rasa sunyi. Akak aku dah sekolah menengah sorang dah jadi garang, tak leh nak gurau-gurau nanti dia masam muka. Sorang lagi sebuk dengan akak angkat adik angkat. So aku terperuk dalam bilik dengar radio. Aku sunyi! takde orang nak borak ngan aku tiap-tiap hari. Gurau-gurau ngan aku. Main mainan kereta langgar -langgar ngn aku. Aku tak pernah ada mainan. seriusly tak pernah ade. Takde orang nak share ngan aku pasal komik-komik dragon ball, dewata raya, pedang setiawan. Xde! Sume aku pinjam dari kawan. Borak-borak pasal perempuan kat sekolah sebelum tidor. Pergi sekolah sendiri. Balik sekolah sorang-sorang. Takde orang ajar aku pasal kehidupan ni. Semua aku lalui sendiri. Bila aku dah masuk hostel takde orang nak nasihat aku "ko jangan carik pasal dengan senior". Balik cuti dari hostel, takde orang aku nak ceritakan pengalaman aku kat hostel tu. Semua kegembiraan aku, kesedihan aku, kekecewaan aku tentang hidup ni aku pendam sorang-sorang. Sampai lah sekarang aku sunyi, sebab tu aku selalu keluar melepak. Sebab takde orang nak borak ngan aku. Takde sape!!!
btw terima kasih banyak-banyak belanja mouse ni! really appreciate it!

3 comments

  1. Miss Ayue Says:

    hey. kawan kawan pun boleh jadi adik beradik. (:

  2. haruraru Says:

    bro,
    appreciate wht u hv now..
    adik aku pun mugkin cm ko..
    kitorg ade abg tpi lau xde pn xpe..
    kitorg je la kwn sesame..
    last adik aku jdi org yg skema..
    bt thats good la kan..
    aku pun xde kwn gak melenkan adik aku.
    kakak aku angen..
    so ngn adek aku je leh gurau
    sal game ke movie ke lagu ke.
    tapi skang lagi sunyi sejak die ade awek..wuuuuu saye nk adik sye balik :(

    btw, aten banje mouse ker..
    feeeehhh..

  3. boneka Says:

    haaa...at least ko gurau gak ngn adik ko...aku nak borak apa pon xtau dah...sorang dah kawen xduk sini...sorang lagi keje balik trus tido...xde sape nk borak pasal bola ke game ke movie ke...maybe aku kene start carik awek kot...ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...