BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My So Called Raya

Thursday, September 8, 2011 at 12:09 AM
masuk hari ni dah seminggu kita beraya dan seminggu juga ramadhoonn meninggalkan kita.. tiap kali ramadhan nk pergi aku akan rasa sedih... sebab taktau lagi ada lagi ke ramadhan untuk aku di tahun akan datang... sedih sebab aku biarkan saja ramadhan berlalu tanpa amal ibadat dari aku... sedih sebab aku tak dapat menambah amalan aku dibulan puasa, hanya sekadar puasa sahaja dibulan ramadhan... dah macam satu amalan untuk berpuasa di bulan ramadhan tapi bukan kewajipan yang harus kita buat... sedihsedih tapi tak jugak buat amalan tu... heee

bila tiba je nak raya...mula la kesibukan melanda...cat rumah, kemas rumah, sebuk nk pilih pulut 50 kg untuk buat lemang...50kg oiii ingt sikit ke? pilih dah la 1-1 kene belek ade x pulut xelok...haiz!! tapi takpa untuk family jugak makan...tapi untuk family ade la dalam 5 batang camtu...lagi 150 batang buat jual...haaa sape nak beli bleh tempah tahun depan k...haha

tahun ni raya paling simple sekali...tapi sedih la raya tahun ni...semua takde..balik umah mertua katanya...bila sampai raya kat sini pun duk sebuk nak balik umah mertua...tak best ke raya dengan family sendiri? ok bab tu aku malas nak campur... coz boleh buat aku marah and benci... biaq pi la sama depa tu...sedih weh kuih raya ade la 5 jenis je...umah pon xabes kemas orang dah datang...yang datang pon adik ayah aku je...pastu xde orang datang dah...gambar raya pon xde wehhh sedih kan? tengok kat facebook kawankawan duk post gambar 1 family beraya dengan baju sama...perghhh sedih je rasa...haha

sebab tula kawankawan nak datang raya pon aku tak bagi..macammacam alasan aku bagi...sebab takde apaapa weh...sory banyakbanyak :(


muka huduh sangat time sedih tu yg kene cover tu

tapi raya tahun ni paling banyak berjalan laa... pergi jalan tar pastu hujan, menapak nak sahur kt mekdi kota raya...jauh bukan? haha pastu pergi lepak rondaronda KL ni malam raya, lepak oldtown, pergi karok, konvoi raya umah kawankawan sekolah, balik kampung melaka, rupenya ramai kawankawan duk melaka ni...haha ntah la aku pon xingat dah p raya mana...banyak sangat...

terima kasih la pada kawankawan bawak aku berjalan, takde lah rasa sedih sangat raya tahun ni, dapat gak jalanjalan jumpa membe lame sebelum berangkat kat ke labuan nanti. tapi kesian kat mak and ayah aku ja...penatpenat cat rumah, kemas rumah, buat lemang sampai tak tidur tapi sorang pun abangabang aku tak tolong buat...nasib la ada aku and akak aku...ringan la sikit beban dorang tu...semoga ada lagi ramadhan untuk kami di tahuntahun akan datang...amin!

4 comments

  1. Izuan Idris Says:

    Tahun depan beraya dengan kereta kau bah!

  2. boneka Says:

    macam tak jadi je nk pegi...aku tanya pasal tiket flight...dia ckp nk call blk pastu xcall pon...letih aku nk call byk kali...

  3. amyrrabakri Says:

    aduhh.perenggan last tu sedih!

  4. boneka Says:

    sedih ke? hahaha thanks amyrra :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...